24
2015Polyommatus icarus
Después de unas semanas sin realizar ninguna entrada en el blog, por falta de tiempo, hoy es el turno de las mariposas. En contreto os presento un ejemplar de hembra de Polyommatus icarus, cuyo nombre común en castellano es «Ícaro», en catalán, «Blaveta» y en inglés «Common blue» fotografiada a principios de mayo. Esta especie de mariposas suelen vivir una media de 3 semanas después de la metamorfosis.
Os dejo para vosotr@s, si queréis, que busquéis y compartáis con el resto los nombres comunes de esta mariposa en otros idiomas y así entre todos hacemos cultura que es un valor que por desgracia y erróneamente cada vez está más infravalorado.
Albert Vilardell Prats
Una blaveta, poc blaveta, m’hagrada molt el joc del doble «posadero» a la part baixa pero la flor del darrera hem distreu molt , una disciplina difícl enxampar aquests animalons col.locats en un lloc atractiu.
salut.
Daniel Arenas
Però mira que ets tiquismiquis jajaja
Lo del doble «posadero» que dius tens tota la raó. Segur que altres li haguessin fotut la tissora. No dic pas que no retiri fulles, herba baixa o pals però tota una tija i a més amb una teranyina entre ambdues… Vaig preferir mostrar el que hi havia, com pràcticament sempre.
Lo del blau de la blaveta, no ho sé exactament a què es degut (no és el meu camp de coneixement i l’únic que puc fer és llegir). Pel que he llegit sembla que la tonalitat de blau i la intensitat no és igual a tots els individus (en el cas que ens ocupa femelles) però no et sé dir si depèn de l’edat de l’exemplar (viuen un màxim de 3 setmanes desde la metamorfosi) o de l’alimentació o d’un altre factor o de la barreja de tots.
Ens veiem!
eduardmarques
Molt xula, si que és una mica difícil que es posin exactament on tu vols i que puguis fer la composició perfecta i que tot estigui enfocadet, personalment, ara que començo amb la macro, m’agrada fer els desenfocs pronunciats i poder composar més fàcilment, Una abraçada
Daniel Arenas
Una abraçada Eduard.
Si realment el macro dona molt de joc i no sempre cal que seguim corrents, tendències o tòpics. El «mini-món» pot donar molt d’entreteniment i bones estones i perque`no, fins i tot alegries 😉